Upoznajte Hrvatsku!

Sedam prekrasnih destinacija. Sedam istinskih blaga svjetske kulturne i prirodne baštine. Sedam čuda Hrvatske čeka na vas da ih otkrijete. Ne propustite ovo jedinstveno putovanje od velebnog Zagreba do ponosnog Dubrovnika, preko mistične Istre i zelenog srca kontinentalne Hrvatske sve do dalmatinskih bisera na obalama Jadrana.
Hrvatska se može pohvaliti sa čak sedam kulturno-povijesnih i prirodnih ljepota upisanih u UNESCO-ov popis svjetske kulturne i prirodne baštine.
Eufrazijeva bazilika u Poreču,Amfiteatar u Puli, Plitvička jezera, Katedrala sv. Jakova u Šibeniku, povijesni grad Trogir, stara gradska jezgra u Dubrovniku, povijesni centar Splita sa Dioklecijanovom palačom i Stari Grad na Hvaru sa starigradskim poljem biseri su ne samo hrvatske nego i svjetske kulturne i prirodne baštine.

Cijena putovanja uključuje:

-15 dana
-14 noćenja s doručkom: Zagreb,Pula, Poreč, Plitvice,Split,Hvar,Dubrovnik
-Hoteli 4*
-Prijevoz klimatiziranim putničkim autobusom
-Vodič/vozač
-Ulaznice: Plitvička jezera; Dubrovačke zidine,Amfiteatar u Puli,...

Cijena po osobi: 2.000,00 €

1. Dan ZAGREB 

Dolazak u Zagreb. Vaš Farus Travel domaćin, dočekat će vas u zagrebačkoj zračnoj luci i odvesti vas do vašeg Hotela. Nakon smještaja i kraćeg odmora vodimo vas u večernju šetnju i prvo upoznavanje sa glavnim gradom Hrvatske.Restoran prema izboru kineski ili tradicionalni Hrvatski.. Povratak u Hotel.Večera. Noćenje.
 

2. Dan ZAGREB

Nakon doručka, pokazat ćemo vam neke od najpoznatijih znamenitosti grada Zagreba: najstarije dijelove grada Kaptol i Gradec. Najpoznatije zagrebačke crkve: Katedralu i crkvu svetog Marka. Veličanstvenu arhitekturu Donjeg dijela grada sa prekrasnim zelenim promenadama i parkovima. Ispričat ćemo vam i zanimljive priče i događaje iz povjesti ali i sadašnjosti Zagreba.Ručak u kinsekom restoranu ili tradicionalnom Hrvatskom,prema izboru.Večera u hotelu.Noćenje.
 

3. Dan ZAGREB – KUMROVEC-POREČ

Doručak. Nakon doručka krećemo za Kumrovec  U Kumrovcu se nalazi Muzej "Staro selo" , jedinstveni muzej na otvorenom, s očuvanim izvornim seoskim kućama s prijelaza 19. u 20. Stoljeće.U Kumrovcu je rođeni Josip Broz Tito hrvatski i jugoslavenski političar, jugoslavenski državnik i komunistički vođa. Slijedi ručak prema tradicionalnoj zagorskoj kuhinji.Zatim  krećmo prema Istri – zemlji dobroga vina i bogate povijesti. Dan ćemo završiti na obali Jadranskog mora, u Poreču – gradu starom gotovo dvije tisuće godina. Smještaj u Hotelu.Večera. Noćenje.

4. Dan POREČ – ROVINJ 

Nakon doručka, upoznat ćemo prvi od spomenika pod zaštitom UNESCO-a, Eufrazijevu bazilku. Eufrazijana, izgrađena u 6. stoljeću, najljepši je sačuvani spomenik ranobizantske umjetnosti na Sredozemlju. Godine 1997. UNESCO ju je proglasio Svjetskom kulturnom baštinom.Ručak u Poreču.Zatim idemo prema gradu Rovinju – jedan o najpoznatijih i najljepših gradova na obali Jadranskog mora, poznat po nezaboravnoj panorami staroga grada sa visokim i vitkim zvonikom crkve sv. Eufemije. U Rovinju ćemo također probati neke od specijaliteta Istarske kuhinje. Večera.Noćenje.Poreč.
 

5. Dan POREČ-PULA-UNUTRAŠNJOST ISTRE-OPATIJA 

Doručak,nakon doručka polazak za Pulu gdje ćemo posjetiti Pulski amfiteatar, najveći je i najsačuvaniji spomenik antičkog graditeljstva u Hrvatskoj. Ručak u poznatom kineskom restoranu.Po povratku upoznat ćemo unutrašnjost Istre - zelenu oazu s mnoštvom brežuljaka, vinograda, maslinika i srednjovjekovnih gradića. Posjetit ćemo Hum – najmanji grad na svijetu i okrijepiti se poznatim specijalitetima Humske konobe. U srednjovjekovnom Motovunu, potražit ćemo Velog Jožu – kako kaže legenda, jednog od divova koji su sagradili Motovun..Zatim krećemo prema Opatiji.Večera.Noćenje

 

6 .Dan OPATIJA 

Doručak. Razgledavanje Opatije jedan od  najuglednijih obalnih gradova Hrvatske te turističko središte stoljetne tradicije koje privlači goste iz cijeloga svijeta sa bogatom povijesti.Ručak u jednom od najboljih restorana.Slobodno vrijeme.Večera u hotelu. Nocenje.

 

7 .Dan OPATIJA-PLITVIČKA JEZERA-SPLIT 

Doručak. Nakon doručka slijedi upoznavanje sa šesnaest čarobnih Plitvičkih jezera ukrašenih stotinama divnih bijelih slapova. Uživat ćemo u šetnji i netaknutoj prirodi ovog jedinstvenog fenomena pod zaštitom UNESCO-a . Nakon što smo otkrili savršenu sliku prirode koja je tisućljećima gradila svoje remek djelo, nastavljamo naše putovanje prema Splitu – gradu rimskog cara Dioklecijana. Smještaj u hotel. Prije nego što se uputimo na zasluženi odmor, prošetat ćemo srcem Splita – splitskom Rivom i osjetiti topli mediteranski duh grada. Noćenje.Split
 

8. Dan SPLIT – ŠIBENIK – TROGIR – SPLIT 

Doručak. Danas nas očekuje cjelodnevni izlet putevima starih hrvatski gradova Šibenika i Trogira. Slijedit ćemo cestu starih Rimljana i uz mirise čempresa i ružmarina doći do antičkoga Traguriona, današnjeg Trogira, čija je romaničko-gotička stara jezgra upisana u UNESCOV popis svjetske baštine. Nastavljamo putem hrvatskih vladara do mjesta gdje se krška ljepotica rijeka Krka uljeva u Jadransko more i grada Šibenika. Tamo nas čeka još jedan od UNESCO-vih jedinstvenih spomenika a to je šibenska katedrala sv. Jakova, koja je sa svoje u 72 u kamenu isklesane glave najznačajnije graditeljsko ostvarenje 15. i 16. stoljeća u Hrvatskoj. Kao nagradu za današnji dan vodimo vas na jedno seosko domaćinstvo u šibenskom zaleđu gdje ćemo uživati u tradicionalnim dalmatinskim jelima i vinima. Povratak u Split. Noćenje.
 

9.Dan SPLIT-HVAR 

Doručak. Prije odlaska iz Splita, još jednom ćemo prošetati gradom za koji će vam njegovi stanovnici sa puno ponosa reći da je "najlipši na svitu i okolici". Upoznat ćemo i srce grada koje je kuca u Dioklecijanovoj palači već više od 1700 godina. Nakon zadnje šetnje Splitom, ukrcat ćemo se na trajek za otok Hvar i nastaviti naše putovanje na najsunčanijem otoku Hrvatske. Po dolasku na Hvar, upoznat ćemo se sa Straim Gradom, jednim od najastarijh gradova u zemlji još iz vremena starih Grka al i sa Starigradskim poljem najmlađom znamenitošću na popisu UNESCOVE baštine u Hrvatskoj za koju kažu da je jedinstveno svjedočanstvo geometrijskog sustava podjele zemlje koje se koristilo u Antici. Nastavljamo prema gradu Hvaru gdje ćemo se smjestiti u Hotel. Noćenje.


10.Dan HVAR

Doručak. Za danas smo vam ostavili dan za uživanje. Upoznajte ovaj renesansni grad i jednostavno se opustite uz šumove kristalno plavog mora, mirise lavande i čašu vrhunskih hvarskih vina.
 

11. Dan HVAR – STON – DUBROVNIK

Nakon doručka krećemo na vožnju preko otoka Hvara i uz poglede na skrivene uvale i bogate vinograde dolazimo do mjesta Sućuraj gdje ćemo se opet ukrcati na trajekt koji će nas prebaciti na kopno i odkle nastavljamo naš put prema Dubrovniku. Na putu prema jugu, zaustavit ćemo se u gradiću Stonu, gdje ćemo vidjeti Stonske zidine, druge po veličini obrambene zidne na svijetu nakon Kineskog zida i uživati u najukusnijim kamenicama na svijetu iz zaljeva kod Maloga Stona. Po dolasku u Dubrovnik slijedi smještaj u Hotel i noćenje.

 

12. Dan DUBROVNIK 

Doručak. Današnji dan rezerviran je za upoznavanje i uživanje u gradu koji već od davnih dana nosi epitet Biser Jadrana, čija je stara gradska jezgra ujedno i zadnja znamenitost na našoj UNESCOVOJ avanturi. Dubrovnik je grad veličanstvenih palača i impozantnih zidina koje stoljećima odolijevaju raznim neprilikama i morskim valovima. Ručak u  jednoj od poznatih dubrovačkih konoba. Noćenje.

 

13. Dan DUBROVNIK-MOSTAR

Doručak.Nakon doručka krećemo za Mostar.

Mostar – grad u kojem istok susreće zapad!

Uzbudljivo putovanje prepuno kontrasta – stjenovito obalno područje se postupno utapa u bogato zelenilo doline Neretve puno mirisnih plantaža citrusnog voća i kivija. Nakon ulaska u Bosnu i Hercegovinu kratak posjet Počitelju podsjetit će Vas na 4,5 stoljetni utjecaj istočnjačke kulture na ovim područjima. Najnezaboravniji dio putovanja je posjet samom Mostaru, poznatom kao “mjesto stapanja kultura”. Prevladavajući utjecaj stoljećima duge Turske vladavine, visoki i vitki minareti koji posežu za nebom, kamenom popločane ulice bazara s ritmičkim udarcima čekića po bakrenim pločama koje se pretvaraju u privlačne suvenire, kuće s ornamentalno ukrašenim drvenim balkonima, podsjetit će Vas na prošla vremena.

 

14.Dan DUBROVNIK-KONAVLE

Doručak.

Doživite duh tradicije i istinski seoski ugođaj na jedinstvenom izletu turističkim vlakom kroz vinograde Konavala!

Doživite duh tradicije i istinski seoski ugođaj na jedinstvenom izletu u Konavle. Nakon posjeta prvom vinskom podrumu, doživite Konavale vožnjom turističkim vlakom kroz vinograde ove bogate regije. U slijedeća tri vinska podruma (vinograda) degustirat ćete neka od najboljih vina ovog dijela Hrvatske, a posebno zanimljivo iskustvo zasigurno će biti i seljačka marenda; slanina i luk posluženi na tradicionalan način, kao što su to radili stari Konavljani za vrijeme rada u polju. Nekadašnji način proizvodnje brašna vidjet ćete u selu Ljuta gdje ćete posjetiti mlinicu, dok će te se samo nekoliko metara dalje upoznati s još jednim tradicijskim obrtom – obradom vune što će zaokružiti prekrasan doživljaj tradicije konavoskog kraja.

Povratak u Hotel.Večera .Noćenje.
 

15.Dan DUBROVNIK  ZRAČNA LUKA 05.Jun.

Nakon doručka opraštate se sa Dubrovnikom i Hrvatskom. Vaš će vas vodič a sada već i prijatelj odvest u Zračnu luku Dubrovnik i zaželjeti vam sretan put i doviđenja.

PLANIRAJTE SVOJE PUTOVANJE
Ime:
Prezime:
Telefon:
E-mail:
Broj osoba:
Predmet:
Vaša poruka:
Pošaljite upit

PHOTO GALLERY

Upoznajte Hrvatsku!
Upoznajte Hrvatsku!
Upoznajte Hrvatsku!
Upoznajte Hrvatsku!
Upoznajte Hrvatsku!