Fužine

Fužine su poznato turističko mjesto s vrlo dugom turističkom tradicijom!
Ovo slikovito goransko mjesto, smještene na 730 mnm, idealan su prirodni kutak na samo 30-tak kilometara od mora.

Fužine su poznato turističko mjesto s vrlo dugom turističkom tradicijom koja seže u davnu 1874. godinu kada je povijest zabilježila prvi organizirani dolazak gostiju koji su posebnim vlakovima stizali na izlete iz Sušaka, Rijeke i okolnih primorskih naselja. I prije toga su na Karolinskoj cesti (1737.) , na kojoj su se Fužine razvile, postojali „konaci“ i odmorišta za karavane pa se Fužine svrstavaju među najstarija turistička mjesta Kvarnera, Hrvatske pa i srednje Europe.

Pobjeći od ljetnih vrućina i potražiti odmor u hladu stoljetnih šuma ili vodama jezera Bajer i Lepenica pravo je otkriće. Ribolov je poseban doživljaj u Fužinama. Bistre i nezagađene vode bogate su raznim vrstama riba, a bogata šumska vegetacija nudi odmor u šumskim predjelima. Uz mogućnost kupanja, jezera nude zadovoljstvo bavljenja sportovima na vodi: jedrenje, surf, vožnja čamcima, kanuom, kajakom, ronjenje... Pješaci i biciklisti naći će u fužinarskom kraju lijepe staze za šetnju i vožnju biciklom.

Uz izrazita klimatska obilježja i prirodne ljepote, Fužine bilježe i povijesne vrijednosti. Tu je rođen dr. Franjo Rački, akademik i prvi predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Fužine nude izvrstan smještaj u privatnim kućama, apartmanima i pansionima koji, kao i ostali ugostiteljski objekti, nude domaću hranu i izvorne domaće specijalitete. Ako Fužine posjetite zimi, pejsaži Vam nude čari prave goranske ljepote, mogućnost skijanja, sanjkanja, klizanja i još nešto: Fužine imaju izuzetno lijepu spilju - "Postojna u malom". Čest je to naziv za spilju Vrelo, samo dva kilometra udaljenu od naselja, uz neposrednu blizinu prometnice i vrlo lak pristup svim generacijama.

PLANIRAJTE SVOJE PUTOVANJE
Ime:
Prezime:
Telefon:
E-mail:
Broj osoba:
Predmet:
Vaša poruka:
Pošaljite upit

PHOTO GALLERY

Fužine
Fužine
Fužine
Fužine
Fužine
Fužine
Fužine
Fužine
Fužine
Fužine
Fužine
Fužine
Fužine
Fužine
Fužine
Fužine

Smještaj

Nema podataka!....