LOV NA TARTUFE I POSJET BUZETU

Upoznajte ljepotu "zelene Istre" skrivene od užurbane svakodnevnice u svojim dolinama okruženim šumama i brežuljcima i doživite avanturu ,Lov na tartufe u društvu domaćina i vrsnog psa tragača.
Cijena po osobi: 69,00 €

Šuma u okolici Buzeta domovina je zakopanog blaga-istarskog  bijelog i  crnog tartufa.

Vodimo Vas u Buzet!

Za sve one koji žele znati kako se tartuf traži u ponudi je pokazano traženje tartufa te Lov na tartufe.

Polazak iz Rijeke u 09:00h.

Vožnja prema Buzetu.Dolazak u Buzet i posjet starom gradu.Buzet je jedan od poznatih srednjovjekovnih istarskih gradića.Tipičnog akropolskog tipa,okružen velebnim zidinama,Buzet se prvi put spominje prije vieš od 1800 godina.

Nakon razgledavanja starog grada vozimo se prema obiteljskoj proizvodnji tartufa.

Po dolasku ,u predivnom ambijentu koji slikom,zvukom i mirisom dočarava kraljevstvo tartufa slijedi uvodna riječ o tartufima i degustacija medice od tartufa.

Slijede pripreme za lov na tartufe.Obuća mora biti  prilagodljiva odlasku u šumu .Preporuča se ponjeti zamjensku obuću i odjeću.

Zadržavanje u šumi cca 1-2h.

Nakon povratka iz šume u kušaoni tartufa gostima se poslužuje aperitiv od tartufa,degustacija ulja od bijelog tartufa,kravljeg i kozjeg sira sa tartufima,istarska kobasica sa tartufima, i namaz od tartufa odnosno umaka od  bijelog tartufa sa Grana Padano sirom i vrhnjem,bijeli tartuf sa vrganjima,šampinjoni i crni tartuf,masline sa tartufima i pelati sa tartufima.

Nakon ove degustacije servira se fritaja sa tartufima,koja se priprema pred gostima, a potom slijedi desert od  čokolade sa tartufima,keksi sa tartufima i med sa tartufima.

Slijedi desert pana cota ili sladoled od vanilije.

Za piće se nudi botiljirano vino i voda (uračunato u cijenu).

Nakon potpunog doživljaja tartufa idemo u posjet obiteljskoj manufakturi koja se bavi proizvodnjom ekskluzivnih tradicionalnih proizvoda od divljeg voća i samoniklog bilja.Doživjeti ćete cijelokupni proces proizvodnje rakije-od fermentacije voća,destilacije i maceracije ,pa sve do krajnjeg etiketiranja i pakiranja.Osim proizvodnog dijela tu su još i degustacijsko i prodajno mjesto.

Slijedi degustacija 3 vrste rakije i 6 vrsta đžemova .

Planirani polazak za Rijeku oko 18h.

PLANIRAJTE SVOJE PUTOVANJE
Ime:
Prezime:
Telefon:
E-mail:
Broj osoba:
Predmet:
Vaša poruka:
Pošaljite upit

PHOTO GALLERY

LOV NA TARTUFE  I POSJET BUZETU
LOV NA TARTUFE  I POSJET BUZETU
LOV NA TARTUFE  I POSJET BUZETU
LOV NA TARTUFE  I POSJET BUZETU
LOV NA TARTUFE  I POSJET BUZETU
LOV NA TARTUFE  I POSJET BUZETU