Dubrovnik

Jedan od najljepših mediteranskih gradova, ali i vodeće hrvatsko kongresno središte, Dubrovnik je svake godine domaćin niza međunarodnih i domaćih stručnih skupova. Uz izuzetne prirodne ljepote i očuvanost baštine, Dubrovnik je grad iznimno bogate turisti

Upoznajte Dubrovnik;

Stari Grad Dubrovnik okružen 1940 metara dugim zidinama koje su očuvane u izvornom obliku i predstavljaju prepoznatljivi simbol, kako grada Dubrovnika tako i čitave Hrvatske. Zidine su široke od 4-6 metara, a visoke oko 25 metara. Kriju brojne povijesne priče, tvrđave, palače, ulice i krovove, a njihovu ljepotu i važnost zaštitio je i UNESCO 1979. godine. Sjevernu stranu zidina čuva kula Minčeta koja je izgrađena u 15. stoljeću, a ulaz u dubrovačku luku tvrđava Sv. Ivan. Na istočnoj strani nalazi se tvrđava Revelin, a zapadni ulaz u grad vrata od Pila, koja su nekoć imala pokretni most štitile su utvrda Bokar i tvrđava Lovrijenac. Šetnja zidinama predstavlja pravu atrakciju, a pogled na grad, okolne otoke i plavo more ostavlja bez daha svakog posjetitelja.

Stradun je glavna ulica i omiljena šetnica Dubrovčana. U srcu Grada odvijaju se brojne manifestacije, a zabavljači, umjetnici i obrtnici svakodnevno uveseljavaju posjetitelje i predočuju izgled grada u davnim vremenima. U blizini Straduna se nalaze brojne znamenitosti poput Velike Onofrijeve česme, koja je izgrađena 1400. godine, a očuvana do današnjih dana. U vrućim ljetnim danima voda s ove česme predstavlja pravo osvježenje. Na Stradunu se nalazi Orlandov stup, najstarija očuvana skulptura u gradu. Jedna od najljepših gotičko-renesansnih palača je Palača Sponza, koja je bila glavno trgovačko i poslovno središte starog Dubrovnika. Nezaobilazan je i Knežev dvor, nekoć sjedište vlade i dom kneza Dubrovačke Republike, a danas muzej Grada u kojem se može vidjeti povijest i život starih Dubrovčana.

 

Na mjestu nekadašnje romaničke crkve koja je uništena u velikom požaru u 18.st, izgrađena je Crkva Svetog Vlahe zaštitnika grada Dubrovnika. Posjetite Dubrovnik u vrijeme najvažnijeg vjerskog praznika, Feste sv. Vlahe i  upoznajte kulturu i tradiciju ovog grada.

Top 3 plaže u Dubrovniku – Cjelodnevno opuštanje za duh i tijelo

Šljunčane plaže za obitelji s djecom, stjenovite s velikim hridima za ronioce, romantične i tihe uvale za parove… Dubrovnik obiluje prekrasnim plažama na kojima svatko može pronaći kutak za sebe i uživati u toplom suncu i čistom moru.

Najpoznatija plaža u Dubrovniku je plaža Banje. Osim u čistom moru koji oplakuje ovu šljunčanu plažu, posjetitelji mogu uživati u pogledu na stari grad Dubrovnik, veličanstvene zidine i zadivljujuću pučinu. Plaža Banje je 2007. godine proglašena jednom od najboljih plaža na svijetu. Uvijek puna, ova gradska plaža nudi brojne dodatne sadržaje. Za maksimalni užitak i opuštanje moguće je iznajmiti ležaljke i suncobrane, a pedalinama je moguće poći u avanturu do obližnjeg otoka Lokrum. Svi avanturisti mogu uživati u vodenim sportovima ili se okušati u paraglidingu, watertubeu, letu padobranom uz pomoć glisera i sličnim zanimljivostima.

Gradske zidine kriju interesantnu plažu Buža do koje se može doći prolaskom kroz mala kamena vrata. Plaža je jako atraktivna. Nalazi na stijenama zidina u koje udara plavo more. Ne preporuča se za obitelji s malom djecom zbog velike dubine, ali je idealna za avanturiste koji se žele okupati u čistom moru podno zadivljujućih zidina. Na stijenama se nalazi kafić u kojem se može potražiti hlad ili osvježiti uz sok i sladoled.

Na malom, romantičnom otoku Lokrum nalazi se kilometar duga, pješčana plaža Šunj. Zbog sitnog pijeska i laganog, plitkog ulaza u more, plaža je idealna za obitelji čija će djeca uživati u gradnji kula od pijeska. Spas od jakog podnevnog sunca može se naći u park šumi ili u obližnjim ugostiteljskim objektima, cjelodnevno opuštanje na plaži može se začiniti brojnim sportskim i zabavnim aktivnostima.

Aktivan odmor u Dubrovniku - Za ljubitelje prirode i avantura

Ljubitelji aktivnog odmora, ljepote Dubrovnik mogu doživjeti kroz brojne rekreativne sadržaje.

Avantura kajacima idealna je za sve one koji žele upoznati otok Lokrumšpilju Betu i uživati u pogledu na gradske zidine sa morske strane. Ljubitelji šetanja zasigurno će uživati u šetnji 2 km dugim zidinama, a penjači svoje vještine mogu iskazati penjući se na brdo Srđ s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad, pučinu i otoke. Ljubitelji mora mogu se okušati u ronjenju i upoznavanju dubrovačkog podmorja uz pomoć brojnih ronilačkih centara,dok će avanturisti zasigurno uživati u vodenim sportovima na brojnim plažama.

Nedaleko od Dubrovnika nalaze se Konavle koje avanturisti mogu upoznati vozeći mala ATV vozila. Na ovim prostorima moguće se okušati u jahanju i biciklizmu, a u parku Prevlaka u slobodnom penjanju.

Top 4 događaja u Dubrovniku – Manifestacije u povijesnom ambijentu

1. Dubrovačke ljetne igre – Festival koji se održava svake godine u kolovozu. Brojne kulturno-umjetničke priredbe, filmovi i izložbe obogaćuju program igara.

2. Libertas Film Festival – Održava se svakog ljeta, početkom srpnja. Na repertoaru festivala prikazuju se igrani i dokumentarni filmovi posvećeni promociji slobode iz zemalja diljem svijeta.
3. Linđo – U Dubrovniku Folklorni ansambl Linđo u ljetnim mjesecima održava svoje nastupe svakog ponedjeljka i petka u prostorijama Lazareta s početkom u 21:30 sati. Također nastupaju u sklopu programa Dubrovačkih ljetnih igara.
4. Festa sv. Vlaha – Fešta u čast zaštitnika grada, sv. Vlaha , održava se u veljači. Sv. Misa, procesija i bogat zabavni sadržaj u nastavku dana na ponos su svim Dubrovčanima.

PLANIRAJTE SVOJE PUTOVANJE
Ime:
Prezime:
Telefon:
E-mail:
Broj osoba:
Predmet:
Vaša poruka:
Pošaljite upit

PHOTO GALLERY

Dubrovnik
Dubrovnik
Dubrovnik
Dubrovnik
Dubrovnik
Dubrovnik

Smještaj

Villa Robinzon
Villa Robinzon
Dubrovnik
od:
1.250,00 €/dan


KUPAONE

NE
AC
NE
Wi-Fi
Villa Vesna
Villa Vesna
Dubrovnik
od:
0,00 €/dan


KUPAONE

NE
AC
NE
Wi-Fi